Subscribe to RSS Feed
Share

В софтуерната академия на Телерик започва нов безплатен HTML курс:

Изработка на уеб сайтове: уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript – безплатно 

Безплатният курс по уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript предоставя задълбочени знания и практически умения за изграждане на съвременни уеб сайтове с технологиите HTML 5, CSS 3, Photoshop и JavaScript и имплементирането им в системи за управление на уеб съдържание (CMS системи) като WordPress, Drupal и Joomla.

Курсът може да се изкара онлайн или присъствено. Всички могат да участват безплатно: ученици, студенти, безработни, работещи, дори пенсионери. Начало: 13 март 2012 г.

Като част от курса се изготвят и безплатни видеоуроци по сайтаджийство, уеб дизайн, HTML и CSS.

Научете повече за професиите в Софтуерния университет 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 Responses to Безплатен курс по уеб дизайн и уеб сайтове

 1. Mihaela Shanova on 18/02/2012 at 7:49 pm

  Здравейте, бих искала да се запиша в предлагания от вас курс за Изработка на уеб сайтове: уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript – безплатно . Има ли някакви определени условия затова? Къде и по кое време се провежда курса, как става обучението online? Благодаря предварително за отговорите.

 2. stefan007 on 23/06/2012 at 7:11 pm

  Привет на всички колеги курсисти и преподаватели!!!
  Аз съм един от записалите се на този безплатен курс по Уеб Дизайн с HTML5, CSS3 и JavaScript и в следващите няколко реда ще споделя своите впечатления от този курс по програмиране.
  Първо искам да поздравя Академи Телерик за тази инициатива и за добрата организация, защото вярвам, че не е лесно да преподаваш на 2500 души, макар и голяма част от тях да присъстват онлайн.
  В този безплатен курс по Front-end-development дотук са ни преподали следните теми: HTML, HTML5, CSS, CSS3, Photoshop, CMS системи и WordPress. Предстоят няколко теми за други CMS системи, защита на проекта и втора част от курса по уеб програмиране в която ще се изучава JavaSckript.
  Всеки, който се интересува от този курс по Уеб Дизайн може да посети следния уеб адрес: http://frontendcourse.telerik.com , където има подробна информация, или да посети официалния сайт на Телерик Акдеми – http://academy.telerik.com/, където има информация и за другите безплатни курсове по програмиране.
  Поздрави и успех на всички колеги!!!

 3. georgi firkov on 23/06/2012 at 8:56 pm

  Здравейте, бих искал да се запиша в предлагания от вас курс за Изработка на уеб сайтове: уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript – безплатно . Има ли някакви определени условия затова? Къде и по кое време се провежда курса, как става обучението online? Благодаря

 4. Aleksandar Ivanov on 05/07/2012 at 3:42 pm

  Аз съм един от щастливците, които посещават безплатния курс по Web design с HTML, CSS и JavaScript
  организиран от Telerik Academy , и съм меко казано впечатлен!
  Като начало ще кажа, че курса обхваща много и най-различни теми в две части. В първата се говори за
  HTML/HTML5, CSS/CSS3, Photoshopи и CMS системи. Във втората
  част на курса вече се обръща внимание на JavaScript, jQuery и други теми, като
  се навлиза сериозно в най-добрите практики при програмирането.
  Лекторите са реални професионалисти, които в момента работят, това на което учат курсистите.
  Всички безплатни лекции от курса по Front-end development(т.е. това което вижда потребителя)
  са достъпни и като видеолекции – how cool is that! Винаги когато ти трябва някво
  инфо, което си изпуснал или пък решаваш да ползваш видеото като самоучител по Web Design, отиваш
  на сайта на Телерик академията и всичко е достъпно за секунди! Редовно има домашни и проекти, което
  позволява с лекота да усвоиш материята на уеб сайт разработването.
  Препоръчвам на всички с интерес към Web Design-а и Web програмирането да чекнат
  тази прекрасна възможност за развитие, като също така на Telerik Academy сайта редовно се качват видеа от лекции и семинари
  на други IT теми!

 5. Veronika Georgieva on 11/07/2012 at 9:59 am

  Здравейте и от мен.
  Аз също посещавам безплатният курс по Уеб дизайн с HTML5, CSS3 и JavaScript. Мога да кажа , че това е най-добрият курс, който съм посещавала. Както каза Александър, лекциите в Telerik Academy се провеждат от хора, които работят в тази сфера. Дават добри примери и решения от реални ситуации и проблеми.
  Също така програмата на курса по Front-end development е изключително добра. Изучават се, както основните версии на HTML и CSS, така и най-новите им версии, а именно HTML5 и CSS3. Най-често използваните CMS системи, като WordPress, Joomla i Sitefinity. Дава се добра подготовка и по Photoshop, а във втората част на курса се изучава задълбочено JavaScript, jQuery и още много други теми като има много практически занимания. Курсът приключва с проект и сертификация на най-добрите.
  Курсът Уеб дизайн с HTML5, CSS3 и JavaScript е създаден с мисъл за удобството и комфорта на курсустите. Той е напълно безплатен и всеки би могъл да се запише, независимо в коя част на света се намира, тъй като има и online форма, присъствието не е задължително, заверки не са необходими 🙂
  Всеки има достъп до
  безплатните видеа и може да ги гледа. Ако не вярвате, че всичко това е напълно безплатно, влезте в сайта на Telerik Academy и проверете сами 🙂

 6. M. Spasova on 18/08/2012 at 4:32 pm

  Фирма Телерик и тяхната професионална академия от ерудирани лектори, са българските народни будители в ИТ сектора. Дори 1 критична дума би била незаслужена- коректни, благосклонни, иновативни до максимум. Колко други български фирми са се погрижила, на толкова високо професионално ниво, при това безплатно, да образоват сънародниците си? Кои са българските фирми с международни признания и резултати – за Телерик много хора са чували и ще продължаваме да се гордеем! Фирма и академия “Телерик” създават професионален имидж на българския предприемач, славят малка България! Хвала и дълбока благодарност на Телерик академия и фирма! Курсовете са изцяло практически ориентирани, изучават се съвременни технологии, показват се иновативни разработки. Аз овладях повече от базови знания от първия модул Webdesign with HTML/HTML5, CSS/CSS3, Photoshop. Разбира се практиката е решаваща и всеки продължава да учи, до подобрява стъпка по стъпка – домашни, проекти. За Телерик важи определението “единствени по рода си”! Благословени да сте, достойни българи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *