Subscribe to RSS Feed
Share

В софтуерната академия започва поредния нов безплатен курс:

Разработка на софтуер в cloud среда за Amazon AWS, Google App Engine, Windows Azure, Heroku и AppHarbor – безплатен курс

Безплатният cloud development курс предоставя задълбочени знания и практически умения за изграждане на приложения, които работят върху съвременните cloud платформи.

Cloud development курсът започва с концептуален преглед на облачните инфраструктури, платформи, услуги и технологии за изграждане на големи дистрибутирани системи, идеята за виртуализация на всички нива и преходът към cloud computing. Изучават се най-често предлаганите услуги в платформите за разработка в PaaS cloud среда: нерелационни (облачни, NoSQL) бази данни, релационни бази данни в cloud среда, услуги за съхранение на големи обекти и файлове (blob / file storage), опашки (queues) и други, както и програмните интерфейси (APIs) за достъп до тях (SOAP и REST). Разглеждат се типичните архитектури за cloud-базирани софтуерни системи и технологиите, които се използват за front-end, бизнес логика и back-end.

Специално внимание се отделя на практическата разработка на приложения върху водещи публични cloud платформи: Amazon AWS (услугите Amazon EC2, Amazon SimpleDB, Amazon RDB, Amazon S3 и Amazon SQS), Google App Engine (App Engine Datastore, App Engine Blobstore и Google Cloud Storage), Windows Azure(Azure Tables, SQL Azure, Azure Blobs и Azure Queues), Heroku и AppHarbor.

Курсът по cloud програмиране може да се изкара онлайн или присъствено. Всички могат да участват безплатно: ученици, студенти, безработни, работещи, дори пенсионери. Начало: 14 март 2012 г.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

6 Responses to Безплатен курс по разработка на софтуер в cloud среда

 1. Ботка Савова on 25/02/2012 at 4:49 pm

  Интересувам се от съвременните методи за изграждане на приложения.
  Желая да изкарам курса по cloud програмиране онлайн.

 2. Stefan on 29/02/2012 at 12:50 am

  Ако може да ми дадете линкове или адреси от къде мога да чета на тази тема защото определено се интересувам или да ми дадете имена на издатели и издания за да знам какво да търся …. за предпочитане е на Бг. език но може и на английски да бъдат 🙂
  предварителни ви благодаря !!!

 3. Svetlin Nakov on 01/03/2012 at 5:31 pm

  Тази тематика е много нова и почти няма от къде да четеш нещо цялостно и добре систематизирано. Препоръчвам ти да гледаш видеата от cloud курса (когато ги запишем и качим) на сайта на курса: http://clouddevcourse.telerik.com

  Можеш да потърсиш на добре познати места книги за Google App Engine, Amazon и Azure (примерно в http://thepiratebay.se/). Има доста книги за GAE, Amazon и Azure и почти нищо за останалите cloud платформи.

  За начало прочетете тази статия: http://www.nakov.com/blog/2012/02/17/free-cloud-software-development-course-march-2012/. Дава доста добра интродукция какво е cloud и какви PaaS платформи има и долу-горе как работят и какво общо имат програмистите по света с cloud технологиите.

 4. Svetlin Nakov on 01/03/2012 at 5:35 pm

  @Ботка, можеш да се запишеш на курса и да го караш онлайн. Регистрирай се на сайта: http://academy.telerik.com/student-courses/cloud-software-development/registration

 5. Милен on 14/03/2012 at 8:59 pm

  Курса подходящ ли е за начинаещи?

 6. Svetlin Nakov on 13/04/2012 at 7:02 pm

  Курсът е подходящ за начинаещи в cloud технологиите, но не е за хора, които никога не са програмирали през живота си. Трябват начални умения по програмиране, бази данни и уеб технологии.

Leave a Reply

Your email address will not be published.