Subscribe to RSS Feed

Уроци програмиране – C#, HTML, CSS, JavaScript, PHP, Java, SQL, C++

Share

Предлагаме ви безплатни уроци по програмиране и разработка на софтуер.

Уроци C#

Академията по разработка на софтуер предлага безплатни уроци по C# програмиране (C# уроци). Те могат да се гледат като видеолекции или като презентации за C# програмиране. Обхващат всички важни елементи на програмирането със C#: синтаксис на C# езика, променливи, условни конструкции, масиви, цикли, методи, рекурсия, ООП със C#, класове, обекти, алгоритми, структури данни и т.н. Посетете сайта на Академията за софтуерни инженери: курс C# – основи на програмирането.

Научете повече за професията C# програмист

Уроци HTML, CSS, JavaScript

За феновете на уеб технологиите сме разработили уроци по HTML, CSS и JavaScript, имаме и HTML5 уроци, CSS уроци – всичките на видео нa български език. Видеолекциите и видеоуроците, презентациите и демонстрационните проекти включват всичко за уеб фронт-енд програмирането, рязане на уеб сайтове, рисуване и рязане с Photoshop,  CMS системи, WordPress, Drupal, Sitefinity и други. Уроците обхващат още презентации на английски език: HTML уроци, CSS уроци, JavaScript уроци и програмиране на JavaScript с jQuery, AJAX, jQuery UI и други web front-end frameworks. Гледайте курса Web Fundamentals (HTML/CSS)

Научете повече за професията JavaScript програмист 

Уроци PHP & MySQL (LAMP)

Посетете безплатните курсове за PHP, MySQL, Apache и Linux (LAMP) в рамките на софтуерната академия за ученици. Както обикновено ще има записани видео-уроци. Обявен е 9-дневен безплатен курс по PHP и MySQL, който обхваща не само езика PHP, а много широки знания за уеб програмирането с PHP / Apache / Linux платформата: от HTTP, HTML, CSS и JavaScript през езика PHP, неговите основни конструкции, най-важни функции, библиотеки и рамки, заедно с достъпа до бази данни, езика SQL, базата данни MySQL, до обектно-ориентирано програмиране с PHP, работа с Linux и Apache, mod_rewrite, .htaccess и phpMyAdmin.

Научете повече за професията PHP програмист 

Уроци SQL

Какво е разработването на софтуер без бази данни? Всеки съвременен програмист трябва да разбира от бази данни и SQL. В софтуерната академия за ученици може да усвоите безплатно концепциите на релационните бази от данни, езикът SQL, работа с SQL Server и MySQL, технологии за object-relational persistence (ORM) и работа с Entity Framework. Всичко това в училищата академия за софтуерни инженери.

Уроци C++ и Game Development

Ако сте почитатели на езика C++, STL, XNA, 3D графиката, 3D Studio Max и OpenGL, може да научите как да разработвате игри със C++ и OpenGL в академията за ученици.

Видеоуроци по програмиране

 • Видеоуроци по C# – ТУК
 • Видеоуроци по HTML, CSS, JavaScript,уеб дизайн, CMS системи, HTML5, front-end програмиране : ТУК
 • Видеоуроци по разработка на ASP.NET уеб приложения – ТУК

10 Responses to Уроци програмиране – C#, HTML, CSS, JavaScript, PHP, Java, SQL, C++

 1. […] За това направихме този сайт – да споделяме безплатни уроци по програмиране, видеолекции, книги и учебни […]

 2. Георги Фирков on 20/06/2012 at 8:57 pm

  Здравеите.Бих искал да попитам има ли някаква вазможност
  да искарам безплатни–курсове по програмиране HTML;JAVA SCRIPT ;CSS;C++,като курсовете да бъдат дистанциони ако е вазможно.

  с уважение Георги Фирков

  • Svetlin Nakov on 06/07/2012 at 5:03 pm

   Разгледай безплатните курсове в софтуерната академия: https://softuni.bg. Повечето могат да се карат дистанционно.
   Ако имаш въпроси, питай във форума на академията: https://softuni.bg/forum.

 3. P.Trifonova on 30/04/2015 at 1:42 pm

  Здравейте,

  Интересува ме дали организирате курсове по програмиране – C#, HTML, CSS, JavaScript, PHP, Java, SQL, C++ и във Варна? Не дистанционно.

  Благодаря предварително за отговора.

  Поздрави,
  П. Трифонова

  • Svetlin Nakov on 07/10/2015 at 4:55 pm

   Да, два пъти в годината стартира безплатен курс по основи на програмирането във Варна: http://softuni.bg/apply

 4. Bg.mensolution.net on 06/07/2015 at 4:25 pm

  Страхотно написано, дано има още такива теми.

 5. Pavlin ILO on 03/04/2020 at 8:05 pm

  Здравейте, така предложените езици за програмиране както са (C#, HTML, CSS, JavaScript, PHP, Java, SQL, C++) има ли възможност да се изучат всички и колко ще струва цялостното обучение от къде се започва и как. Благодаря!

 6. Pavlin Dimitrov on 04/04/2020 at 12:54 am

  Да попитам, тъй като се ориентирам върху широк спектър от езици колко време и пари ще коства да науча всичко това C#,.Net,JavaScript(плюс react Js), Html и Css и евентуално като за финал C\C++

  • Pavlin Dimitrov on 04/04/2020 at 1:03 am

   Обърках се и не видях първия ми поснат въпрос

Leave a Reply

Your email address will not be published.